Dave Grohl ölte meg Kurt Cobain-t

2007. 12. 31.

Lamorak

Az mindenki számára evidens kellett legyen eddig is, hogy a Foo Fighter funkciója leginkább annak bizonyítása, hogy a Nirvanában mindenki őrült volt. De nem addig a! Autentikus történetünk arról, hogyan tette el láb alól Dave Grohl Kurtot, csak aztán Kurtné keresztülhúzta a számítását.

Grohl frontemberként és nem Azt, hogy a Nirvanában senki sem volt normális, a Foo Fighters és Krist Novoselic anarchia/demokráciapublicisztikája minden kétséget kizáróan bizonyítja. És míg Krist csendes őrült lett, miután a Kurttal hajlengetős korszaka véget ért, elég bármelyik Foo Fighters-videót megnéznünk ahhoz, hogy Dave Grohl-ról jóságos, megbocsátó mosollyal véleményt formáljunk: ő aztán nem követi egyik volt zenésztársa csendesülő módjait sem. Igazából éppen ez volt a probléma már a Nirvanában is.

Még csak nem is kell alaposan megnézni-meghallgatni a Foo Fighters-t ahhoz, hogy lássuk: Dave elirigyelte Kurttól a 'verem a gitárt és közben üvöltözöm'-technikát, és úgy gondolta: mivel ő kevésbé drogos, kevésbé pesszimista és depressziós, több benne az energia, és Courtney Love sem legyeskedik körülötte állandóan, a Nirvanában neki kéne gitároznia és énekelnie. Jobb szövegeket is ír. Még csak nem is balkezes, át se kéne húrozni többet a kibaszott gitárt. Jobb cuccai is vannak. Nem csak 'megérdemelné', hogy ő legyen a frontember. Egyenesen neki van ez elrendelve eleve. Ekkor fogant meg elméjében az ötlet, hogy a szerencsétlen drogos-depis Kurtot könnyen el lehet tenni láb alól, és akkor szabad az út a Nirvana frontjába.

Dave egyvalamire nem számított: arra, hogy Courtney Love képes lesz eléggé összeszedni magát ahhoz, hogy felfogja, mi a helyzet. Persze korántsem biztos, hogy tényleg felfogta; lehet, hogy egyszerűen azt nem akarta, hogy a Nirvanában más üvöltözzön és verje a gitárt. Mindenesetre mikor Grohl agyafúrt módon előkészítette tökéletes alibijét, és Kurt után ment, hogy végre szétlőhesse a fejét ennek a balfasz drogosnak, aki akadályozta nagyobb kaliberű ambícióit, és különben is idegesítő volt színpadon is, próbán is, egy percig se gondolt arra, hogy a Nirvana ezzel megszűnik. Ott állt neki sok-sok szám, amit mind Kurt árnyékában írt. És sokként érte, hogy mégsem léphet a mikrofonhoz, és nem használhatja a nevet. Ha Courtney Love nem lett volna, most még mindig lenne Nirvana, és ugyanolyan szar lenne, csak Dave Grohl énekelne benne.

Egyrészt tehát ezért ugyanolyan minden Foo Fighters-szám. Másrészt ezért tűnik úgy, hogy Grohl szándékosan eltúloz minden idióta örjöngős elemet; máig úgy érzi, Kurttal kell megmérkőznie. És máig szereti azt gondolni, hogy a Nirvanában van, és ő az énekes.

Courtney Love Dave Grohl Foo Fighters Kurt Cobain leleplezés Nirvana összeesküvés

131977