Hobo: Mint Pörgő Akasztókötél

2007. 12. 17.

Jacopo

Hobó kérésünkre számot is készített múltkori fordításából. Exkluzív, csak a Cluster One olvasói számára elérhető tartalom!

Sőt, ami még ennél is jobb hír: Hobo a továbbiakban is fog számokat készíteni kizárólagosan a Cluster One olvasói számára, nem csak remekbeszabott fordításaival kerget minket az őrületbe.

Nehéz bármi mást mondani Hobo legújabb, 'Mint Pörgő Akasztókötél' című felvételéről, mint hogy remek. A zongora viszonylagos pontossága, amely elengedhetetlen ebben a számban, szinte tökéletesen hiányzik, helyette egyfajta, rubatónak azért nehezen nevezhető játékmódot figyelhetünk meg (ezt iszonyatosan nehéz előállítani); a szólamok kifinomult, egymás mellett lazán elcsúszó dinamikája sincs benne ebben a felvételben - hogy Hobo egy studióbeli kinyilatkoztatását idézzük, "minek az, basszájba, nem vagyunk mi buzi amcsik, adj egy páleszt, te geci csavargó" -, Thom Yorke félelmetesen egyedi énekstílusa helyett pedig Hobo saját félelmetesen egyedi módszere van bevetve. A felvétel vége felé azt is elárulta nekünk a Művész, hogy "még egy pálesz, basszájba, és boogie-woogieban veszem fel, na de majd legközelebb, hahaha".

Hobo remek felvétele ide kattintva tölthető le.

Hobo művei
01 Hobo presents: Radiohead - Like Spinning Plates
02 Hobo: Mint Pörgő Akasztókötél
03 Hobo: Idióták

Hobo Like Spinning Plates Radiohead Thom Yorke

131977