A rózsaszín nyúl összegez: Gorcsev

2008. 12. 26.

Szekunder

Gorcsev 2008-ban minden eddiginél kevesebbet írt és olvasott, ami kiugrott értelmiségiként várható is volt tőle. Ellenben reaktivált zenészként a befogadói oldalról átriffelte magát az alkotóira, és eltépett néhány gitárhúrt. És E/3-ban beszél, már megint.

Mi volt az a 2008-as lemez, amit legtöbbet hallgattál 2008-ban?

A Metallica Death Magnetic című remake-je, de nem azért mert annyira jó, hanem mert még mindig tartozom a lemezkritikájával, és addig így büntetem magam. De az At the Drive-in Relationship of Command-ja szintén sokat forgott és odabaszott alaposan.

Mi volt az a BÁRMIKORI lemez, amit legtöbbet hallgattál 2008-ban?

Hát most vagy Tom Waits Nighthawks at the Diner-je, mert azt mindig sokat, vagy a Motörhead Ace of Spades-je, mert rock'n'roll. A Last FM biztos jobban tudja.

Mi volt a legszarabb lemez, amit 2008-ban hallottál?

Semmi kétség, ez az AC/DC Black Ice című izéje. Vártuk, mint a messiást, hogy most akkor tökösebbek leszünk, mint valaha, aztán kiderült, hogy a szintén ausztrál Airbourne sokkal jobb AC/DC lemezt csinál, mint maga az AC/DC (Runnin' Wild).

Mi volt a legjobb koncert, amin 2008-ban jártál?

Most az nagyon gáz, ha azt mondom, mindegyik szar volt? Pedig igénytelen vagyok, mint minden rock'n'roller.

Kit néztél meg legtöbbször élőben 2008-ban?

A Pitstone nevű formáció nyitott próbáit, ami ritmusgitárosként kötelességem is volt. Az előző topichoz is ezt kellett volna írnom, mert mi viszont jók vagyunk.

Kinek a koncertjén rúgtál (szívtál-stb.) be legjobban 2008-ban?

Bastards of Bodom a Ráday kupolában, a kis bulikon valahogy úgy érzem, az alkoholfogyasztásban kell felvenni a versenyt a nagy koncertekkel. Meg az előttük játszó Pajszer nevű kardos/pallosos true metál banda miatt kénytelen voltam érzéketlenre innom magam.

De 2009 más lesz, még többet zenélek, még többet iszom, és ezúttal írok is, meglásd. Lesz benne négy negyed, kapuzárási pánik és Kant anyja. Stay tuned.

A rózsaszín nyúl évet összegez:

Azazello
Glam
Paszkal
Jacopo
Gorcsev

2008 Cluster One Lista

131977