Az év legjobb posztja

2008. 12. 12.

Lamorak

Mert nekünk mindenképp máshogy kell az év végét feldobni, mint mindenki másnak, most megint társadalmi összefogásra bíztatunk: találjátok meg nekünk 2008 legjobb, zenéről szóló blogposztját.

Nem vagyunk naivak, túl romantikusak, vagy hülyék, tisztában vagyunk vele (bár fáj egy kicsit), hogy nem a Cluster One az egyetlen zeneblog, amit olvastok. Azt is tudjuk, hogy valószínűleg nem csak a Cluster One miatt vezettettétek be az internetet, hanem mást is nézegettek rajta -- a pornóra mi nem vagyunk kíváncsiak, a véleményetekre viszont igen.

Na nem rólunk vagy a cikkeinkről (azzal meg kell várjátok a fórumunk indulását), hanem más bloggerek zenéről szóló posztjairól. Mert vannak ugye zenei oldalak, amiket olvasunk mi is, vannak zeneblogok, de az igazi az az, amikor egy bármilyen énblogger ír a zenéről, mert annál elfgulatlanabb és kantian érdeknélkültetsző már nincs is. A zenei portál vagy zeneblog szerzője azt akarja, hogy az emberek olvassák el a kritikáját/cikkét, és ezentúl mindent akarjanak elolvasni, amit ő ír. Legyen Index-főoldalon, tóduljanak a hirdetők, kapjon ingyenjegyeket, producerek kérjék ki a véleményét. Hosszú távon lehessen maga is producer atyaúristen, mutathassa meg, mennyivel jobb lenne a zene, ha ő csinálná. Ezzel ellentétben az énblogger a saját életéről ír, még annyira sem újságírósan, a műfaj szabályait még annyira sem tiszteletben tartva, mint mi. Nem fél tőle, hogy ha netán megsért valakit, lehetetlenné teszik, és nemhogy producer, de még külső munkatárs sem lesz soha sehol; hogy ha rosszat talál írni, egy csomó ember fogja utálni és okoskodó köcsögnek tartani. Tudja, hogy zenéről szólva mindenki azt gondolja, kurvára ért hozzá, de legalábbis a szerzőnél jobban.

Ezért van, hogy 2008 legjobb zenei blogposztját keresve kizárjuk a profi zenei oldalakat és portálokat, sőt, a kimondottan zenére szakosodott blogokat is (mint pl. mi magunk). Azt akarjuk, hogy küldjétek el nekünk a legjobb zenei témájú blogposzt linkjét, amit 2008-ban olvastatok, IDE. Mivel támogatónk nincsen, csak Buda Gábort, az Alma együttes zseniális frontemberét tudjuk ugyan idézni ("a legjobb az mit kap tőlem? na mit? SEMMIT"), de mint Szókratész is mondta, már maga a tudás (hogy na ez volt 2008 legjobb zenés posztja!!) is megér sok mindent. (Ha te olyan valaki vagy valami vagy, mondjuk cég, aki vagy ami szeretne jutalmat felajánlani, ahogy egyébként sok-sok blogon szoktak, akkor feltétlenül írj.) Maradjunk annyiban, hogy a végső (mondjuk) tízes shortlist-et linkeljük mi is, hogy innen is minél többen olvassák, aztán majd meglátjuk.

Vigyázz, kész, gyerünk vadászni, várjuk a linkeket.

2008

131979