Az újak is összegeznek: Paszkal 2008-ról

2008. 12. 13.

Paszkal

A Cluster One csapatának legújabb tagja is rászánta magát, hogy beszámoljon az idei évről zenei szempontból. A kérdés csak az, hogy kerül ide jazz, de még inkább, mit keres itt Jamie Winchester? Hát hová jutunk?

Mi volt az a 2008-as lemez, amit legtöbbet hallgattál 2008-ban?

A Woven Hand Ten Stones-a, a Sixteen Horsepower Live March 2001-ja és Palya Bea Adieu les complexes-e közül valamelyik.

Mi volt az a BÁRMIKORI lemez, amit legtöbbet hallgattál 2008-ban?

Egyrészt a Radiohead In Rainbows c. dupla albuma, másrészt a Hangzó Helikon sorozat azon darabja, melyen Lovasi András énekli Lackfi János verseit.

Mi volt a legszarabb lemez, amit 2008-ban hallottál?

Nem az idei év termése, de 2008-ban hallottam először Rúzsa Magdi Ördögi angyal c. lemezét, ami közel borzalmas volt. Valószínűleg ott szúrták el, hogy össze-vissza mindenki írt rá zenét meg szöveget.

Mi volt a legjobb koncert, amin 2008-ban jártál?

Még márciusban az After Crying-é. Szintén katartikus volt a novemberi Woven Hand Bécsben. Amin nem jártam, de elmentem volna, az a Coldplay volt.

Kit néztél meg legtöbbször élőben 2008-ban?

A Dresch Quartet-et, vagy Jamie Winchester-t. Őt csak azért, hogy utána járjak, igazat állított-e a Cluster One megdöbbentő leleplezésében...

Kinek a koncertjén rúgtál (szívtál-stb.) be legjobban 2008-ban?

Nem rúgtam be, viszont iszonyat jól éreztük magunkat a haverokkal szakadó esőben, porban a Quimby koncertjén, tavasszal a Pilisi Majálison. Véleményem szerint ők a legjobb magyar koncertzenekar. Bár lehet, hogy csak azért, mert kevés magyar zenekart ismerek.

A rózsaszín nyúl évet összegez:

Azazello
Glam
Paszkal
Jacopo
Gorcsev

2008 Cluster One Paszkal

131977