Cluster One a Goldenblogon: szavazzatok

2008. 07. 10.

Lamorak

A Cluster One kezdettől fogva híve a pofátlan kommercializmusnak (már amennyiben ebbe belefér az obszcenitás, de szerintem erre igenis van kereslet), ezért idén ott vagyunk a Goldenblogon is. Mivel nincs közünk a kultúrához, ezért a Szórakozás kategóriában. Szavazz te is.

goldenblog2008_logo.png A Cluster One nem egy népszerűséghajhász oldal, gondolhatnánk olvasóink, de nem lenne igazuk, mert nagyon is az. Még ha nem is látszik néha. Épp ezért örülünk annak, hogy a Goldenblog 2008 keretében mi is ott vagyunk a Szórakozás kategória tegnap kijött 78-as listájában, akikre a jövő hétig majd lehet szavazni. Ironikus módon pont ebben az egy hétben fogunk lemenni a Balatonhoz, hogy a verandán üljünk, a vízbe ugráljunk, hideg söröket igyunk és általában véve feltöltődjünk energiával, amit aztán majd visszaforgathatunk mindenfélébe. Utána pedig 21-én elmegyünk Tom Waits-re Prágába.

A Cluster One szándéka szerint olyan oldal, ahol a zenéről és a hozzá kapcsolódó dolgokról szubjektív, kompromisszummentesen megfogalmazott vélemények jelennek meg (valamiféle kissé antagonisztikus mission statementet már megfogalmaztunk itt). Mi személyesen jól szórakozunk, amíg írjuk, a statisztikákból meg valami olyasmit szűrünk le, hogy vannak, akik az olvasását is szórakoztatónak találják; és ennek szintén örülünk. A sors fintora, hogy pont ebben az egy hétben szinte biztosan nem lesz sok új cikkünk, mert a Balaton mellett nem ezzel fogunk foglalkozni. Utána viszont majd újult erővel, és akkor néhány nyári koncertről és fesztiválról szóló beszámoló mellett néhány újabb lemezkritikát is felteszünk, folytatódik a Roger Waters-sorozat, és BWG is beváltja azon ígéretét, hogy majd jól megírja nekünk, mi is az énekes csajok művészetének lényege. Lerántjuk a leplet továbbá több újabb nagyszabású összeesküvésről is a magyar és nemzetközi popkultúrában (annyit mondhatunk, durva leleplezésekre lehet számítani a hiphopról és Jamie Winchesterről), és nagyon-nagyon régen húzódó Vad Fruttik-interjúnkat is megszerkesztjük végre.

Itt hívnám fel azonban a figyelmet arra, hogy a Cluster One valóban szórakozásból készül. Nem vagyunk zenei újságírók, sem bennfentesek, sem profik; egészen másból élünk, tehát akkor írunk, amikor van miről és van időnk rá. Sokszor nincs. Vannak elképzeléseink a jövőről, és ezek közt szerepel több látványbeli újítás is, sőt, néhány elhanyagoltabb kategóriát is szeretnénk megerősíteni. Többet fogunk zenével kapcsolatos könyvekről írni például, több lesz a komoly (bár obszcén) fícsör -- ha lesz rá időnk. Mint láthatjátok, szerzőink nincsenek sokan, és nem mindig érnek rá. Jobb lenne, ha ráérnének, de sajnos amíg nem fizet nekik valaki ezért, addig elsősorban arra fognak ráérni, amiért igen. Ha te vagy Soros György, vagy egy nevének elhallgatását kérő jótékony milliomos, vagy a Coca-Cola, aki egy apró logó kirakásáért cserébe rengeteg pénzt akar adni nekünk, írj a clusterone@clusterone.hu címre. Ha egyik sem vagy, egyszerűen csak olvass, vagy szavazz a Goldenblogon. Addig is, amíg mi a Balatonon vagyunk, olvassátok az eddigi cikkeket, és szórakozzatok jól.

Goldenblog

131976