Depresszió vagy E Sávok az első magyar zombifilmben?

2008. 01. 02.

Lamorak

Szupertitkos és tentatív még a projekt, mely szándéka szerint újabb műfajban zárkóztatja fel a magyar filmgyártást az amerikai mellé. Értesüléseink szerint fiatal művészek lelkes csapata kezdett dolgozni az első magyar zombifilm létrehozásán, aminek persze a zenéhez is van köze.

Magyar zombiNem sokat lehet tudni az egyelőre még csak a tervezés tökéletesen kezdeti stádiumában álló első magyar zombifilmről. Nincs még se kialakult cselekménye, sem művészi koncepciója; mindenesetre a fiatal művészekből álló csapat tökéletesen egyetért abban, hogy ilyen filmre igenis szükség van. "A zombifilmek köztudottan kiváló művészi megjelenítései a társadalmi feszültségek, szorongások kivetülésének, a meghatározhatatlan, mindenhol jelen lévő veszélyérzetnek. Ezért is a hidegháború éveinek Amerikájában születtek az első korszakalkotó alkotások", magyarázta kérdésünkre BWG, univerzális művészeti munkatársunk. Kétségtelen, hogy a magyar filmgyártás profiljából ez a műfaj még hiányzik, noha a helye, ahogy az alkotók kitapintották, kristálytisztán látható. Épp ezért érződik a hiánya is.

A film zenéje azonban jobban érdekel minket: a hírek szerint ezt is fiatal, ambiciózus zenészek fogják készíteni, és könnyen lehet, hogy a zene az egész film egyik meghatározó elemévé válik az alkotás folyamata során. A főcímdalhoz állítólag a jól menő Depresszió zenekart fogják felkérni, hogy írják át 'Nem akarok elszakadni' című jól ismert dalukat 'Nem akarok megrohadni' címmel. Ebből egyesek azt vélik kiolvasni, hogy a film újításai között szerepel a zombi főszereplő ötlete: példátlan lenne, hogy egy film az élőhalottakat szimpatikusnak ábrázolja, az ő szemszögükből mesélje a történetet. A felkérés természetesen közel sem hivatalos, és az is felmerült, hogy az egész zenét, a Depresszió-feldolgozás főcímdallal együtt, az E Sávok írja. "Nagyon szívesen dolgoznánk a projekten", kommentálta mindezt az E Sávok egyik tagja. "Imádjuk a 'Nem akarok elszakadni' gimis metálját, és remek nyugtalanító, vészjósló dalt tudnánk kihozni belőle."

Mindezek közül egyetlen érintett sem erősített meg semmit sem, BWG pedig még azt is letagadta, hogy ismer bennünket.

Depresszió E Sávok Film zombi

131977