Disco Lies - Moby nagyon vega új klipje

2008. 02. 19.

azazello413078

A kopasz gyógyegér 'Last Night' című új lemezéről kimásolt kislemezdal videójában egy hiperkúl szárnyas elégtételt vesz a társait ért sérelmekért. Nagyon beteg.

Moby köztudottan vegetáriánus, mellette elszánt környezetvédő is, tehát normális esetben kitűnő célpontja lenne a ClusterOne védjegyszerű fikázásának. Egyetlen szerencséje, hogy a Play 'hangmintázzunk öreg blues-énekeseket és pakoljunk alájuk primitív, négynegyedes alapot' koncepciója még mindig megdöbbentően jól működik, még akkor is, ha a későbbi lemezei enyhén szólva is anakronisztikusra sikeredtek.

Zeneileg a 'Disco Lies' sem egy nagy eresztés, úgy látszik, Moby örökre megragadt valahol a kilencvenes évek első felében; persze elhisszük, hogy annak idején bazijó rave-partik lehettek mindenféle elhagyatott gyárakban és erdőszéli mezőkön, viszont a Trainspotting-életérzés 2008-ban legfeljebb nosztalgikus lehet, releváns semmiképpen.

Ami mégis megmenti a dalt, az a zseniális klip, ami egy szerencsétlen sorsú csirke tragédiájáról szól, aki fiatalon kénytelen végignézni, amint egész családját és ismeretségi körét lemészárolják a gonosz húsevők, akik -- KFC-analógia -- egy gyorsétteremnek szállítják a finom csibehusit. Szomorú szárnyasunkat nemsokára felnőtt, laza dzsigolóként láthatjuk viszont, akiben a gyűlölt embléma láttán felszakadnak a régi sebek, és stílusos (illetve meglehetősen véres) revansot vesz életének tönkretevőin. Kötelező darab.

Moby: Disco Lies



Linkek:
Moby hivatalos
Kentucky Fried Chicken hivatalos

csirke Disco Lies Last Night Moby Videó

131978