Évösszegzés össze-vissza

2008. 12. 10.

Poligrafovics

Lévén hogy a 2008-as év volt az első, melyet a Cluster One árgus szemei (néha kissé talán álmos és lustácska szemei) egy az egyben végigkísértek, szerzőtársaim példamutató sorába helyezkedve magam is összegzek egy kicsit.

Mi volt az a 2008-as lemez, amit a legtöbbet hallgattál 2008-ban?

Eszméletlenül vártam a 2008-as Raconteurs-t (Consolers of the Lonely), és aztán ennek tükrében eszméletlenül hallgattam is. Közel járt még hozzá az új Nick Cave (Dig, Lazarus Dig), és egészen felkavaró és meglepő módon az In Bruges soundtrackje Carter Burwell komponálásában.

Mi volt az a BÁRMIKORI lemez, amit a legtöbbet hallgattál 2008-ban?

Az In Bruge ebben is benne van, szerintem ez volt a lemez, amit 2008-ban a legtöbbet hallgattam, néha naponta 3-4-szer is, valószínűtlenül sok napon keresztül. Ezen kívül sok Regina Spektor-t (Songs, Soviet Kitsch, Begin to Hope), ipari mennyiégű White Stripes-t (White Blood Cells-től felfelé minden lemez).

Mi volt a legszarabb lemez, amit 2008-ban hallottál?

A baj az, hogy nem vagyok kényszerítve eléggé a kísérletezésre, amit leszedek, arról nagy valószínűséggel tudom, hogy jó. Így sajnos ilyen nincs; ami mégis elváráson aluli lett kicsit, az talán a Duffy-debüt (Rockferry) volt, de semmiképp nem mondanám szarnak.

Mi volt a legjobb koncert, amin 2008-ban jártál?

Kétségkívül a májusi Nick Cave a Pecsában. Mondjuk jó év volt ez koncert szempontból amúgy is; a Coldplay régi vágyam volt, Danny Cavanagh pedig váratlanul kurva jó volt az Anathema nélkül is.

Kit néztél meg legtöbbször élőben 2008-ban?

Akkora nyüzsgés azért nem volt, bár a fentiek közül bárkit szívesen megnéztem volna még sokszor. Majd ha népszerű ország leszünk, és sok pénzünk is lesz.

Kinek a koncertjén rúgtál (szívtál-stb.) be legjobban 2008-ban?

A Cave-en, de nem volt az sem vészes. A 2005-ös Nightwish óta nem szoktam nagyon, ha egyszer fizettem, csak emlékezzek má' rá!:)

A rózsaszín nyúl évet összegez:

Azazello
Glam
Paszkal
Jacopo
Gorcsev

Cluster One Glam Lista

131977