Extra: Az E Sávok megássa a zenét

2008. 02. 03.

Lamorak

Egyelőre nem sok magyar zenekar kreatív sessönjei folynak a nyilvánosság előtt (pedig egy Hooligans-próbára kíváncsiak lennénk), mindenesetre az E Sávok hétvégi akcióján ott volt a nyúl is, hogy tudósíthasson. Képes-zenés beszámoló kizárólag itt, a Cluster One-on.

Az E Sávok próbái mindig valamelyest rapszodikusan alakulnak, hiszen a jól ismert zenekar annyira tág teret ad a művészetnek, hogy gyakran semmilyen kimondott koncepció nem jellemzi ezeket az alkalmakat -- témák szállnak szerte a levegőben, ahonnan a művészek kitűnő érzékkel kapkodják le és játsszák el őket hangszereiken. Ahogy a tanácsadóként időnként benéző BWG is mondja, "a művészet körülvesz, bazmeg". A félelem sem ritka itt, ahol Elvis és a lét alapvető szomorúsága mindennapi betevők, és előfordul az is, hogy egyáltalán semmilyen eredménnyel nem jár egy-egy mókázás.

A nyúl is tanúsíthatja, hogy minden próba másmilyen. Az E Sávok tagjai valódi underground rocksztárok, akik sörözés közben írnak zenét, és nem ijednek meg a láncdohányzástól sem. Mindeközben viszont közvetlen, kedves emberek, akik szívesen válaszolnak bármilyen hülye kérdésekre is. Elkötelezett hívei az 'Ingyen művészetet mindenkinek' elvének -- ennek jegyében ezen a hétvégén a nyúl is exkluzív betekintést nyert az E Sávok próbájára, és el is hozhatott két felvételt, hogy csakis a Cluster One olvasóival megossza. Mindkettőben az E Sávok már felbukkant Tom Waits-imitátora tűnik fel újra, a 'Kórház' című (egyébként vadonatúj) trekken megfigyelhető basszustémán pedig a zenekar három óráig dolgozott. Mint elmondták, ezzel visszavonhatatlanul igényes zenévé váltak, hiszen "ugyan milyen mai popzenében hallasz H-moll kvartot, bazmeg? Meg tritonusokat? Meg nápolyszext-akkordokat?" Az 'Elvis egy drog' c. régebbi szerzeményt pedig (más számokkal együtt) élőben adták elő a művészek, minden trükközés és digitális varázslat nélkül. Igen, az E Sávok tényleg ennyire jó.

Akkordok

Zongora

Basszus

Roger és John

Roger is üdvözli az olvasókat.

Letöltések:
E Sávok, 'Kórház' (új szám)
E Sávok, 'Elvis egy drog (cirkusz)' (élő)

E Sávok Elvis letöltés Roger Waters zene

131979