Lemmy és a vérvizsgálat

2008. 07. 09.

Lamorak

A nyári fesztiválokról való beszámolások közti holtidőben a Cluster One vicclappá válik, most pl. Motörhead Lemmy egy tréfás (és természetesen 100 %-ban igaz) történetét meséljük el, okuljon mindenki, és jegyezze meg, így kell kinézni 62 évesen.

Lemmy A Motörhead énekes-basszusgitárosát bármikor szíves-örömest felvesszük mind az Érthetetlen Énekesek, mind a Szétküldött Arcú Rocksztárok panteonjába, nem csak munkásságával, hanem imidzsével is -- mit 'munkásságával', 'imidzsével', hát az egész életével kiérdemelte punkoktól rakenrollerekig mindenki tiszteletét. A kamionos és motoros találkozók kedvenc zenekara egyébként 2008 nyarán (most) turnéra indul, júliusban Európában, augusztusban Amerikában, aztán ősszel Angliában játszanak egy csomót. A sorozat első koncertjei már megvoltak Németországban, 11-én Belgiumban folytatódik; ennek kapcsán kaptuk a hírt, hogy múlt héten a Németországba időben megérkező Lemmy-t a biztonság kedvéért már a reptéren várta a kábítószerosztály, mert azt hallották, esetleg talán lehet nála speed. Elvégre ő figyelmeztetett egyszer arra, hogy a kábítószerek veszélyesek és rosszak (m'kay), aztán hozzátette, hogy bár neki a speed speciel kimondottan jót tesz. Az is ő volt, aki egy drogellenes előadás végén kibökte, hogy szerinte a heroint legalizálni kéne (gyorsan hozzátette, azért, mert a dílerekkel csak így lehetne igazán törvényesen elbánni). Nos, speedet ugyan végül nem találtak, de Lemmy egy kicsit hülyén viselkedett és hülyeségeket mondott, ezért ha már ott voltak, bevitték egy vérvizsgálatra -- ekkor derült ki, igazán mekkora nagy király is Mr. Kilmister.

Lemmy vérében ugyanis nem volt speed, sőt, még csak alkohol sem annyi, mint az itt látható karikatúra sugallná. Az eredmény ennél sokkal megdöbbentőbb, s a klinika dolgozói egy emberként tátották a szájukat, hogy ilyet még nem láttak: Lemmy vérében kimutatható volt a rakenroll. Nem is csak kimutatható, egyenesen túltengő, nagyjából, mint a karikatúrában: Lemmy vére majdnem 100 % rakenrollt tartalmazott. Ekkor az egész labor megőrült, a hangosbeszélőn (mintegy deus ex machinaként) megszólalt az 'Ace of Spades', és orvosok-betegek léggitározva figyelték, amint a megdicsőült Lemmy Dionüszoszként kisétál.

A Motörhead turnéja pedig megy tovább, aki el akarja kapni az embert, akinek nem hogy a vérében van a rakenroll, hanem a vére szinte csakis rakenroll, az Belgiumba, Norvégiába, Franciaországba vagy Spanyolországba utazzon. Nyaralásnak sem rossz. Csak ne speedezzetek, az rossz, értem?

Lemmy Motörhead rakenroll speed

131977