Morrison-generátor Hobo-integrációval

2008. 01. 15.

Jacopo

Hobo-integráció. Mire gondolsz, mikor iszol?

A Cluster One csapata ismét zseniálisat alkotott az informatikában, ezt be kell látni. Jóllehet a Morrison-generátor megalkotása után azt hittük, már nem érhet minket meglepetés, hiszen még Lovecraft sem tudta volna elképzelni azokat a szörnyűségeket, amikkel szembesülnünk kellett, a Hobo-integráció beépítésekor azonban iszonyatos dolgokat tudtunk meg az emberi agy működéséről.

Hobo, az ember
Bejön a szimulációs szobába, kérdés nélkül cigarettára gyújt, felszisszenek, hiszen itt minden műszer hiperérzékeny, főleg az ötvenmillió node-os clustert monitorozó szerkezetek, de végül legyintek, hisz mi is mindig rágyújtunk stikában itt, ha a projektvezető épp nincs itt. (Sajnos menedzserünk szerint "a dohányzás egy ilyen helyen egyáltalán nem művészi, sőt"...)

Hobo ideges, egyik cigarettáról gyújt a másikra, amíg a kollégák felhúzzák az integrációs szálakat, és láthatóan fél az implantátumtól. Lehet, hogy sokat nézte a Mátrixot. De mindegy is, ilyenkor látszik, hogy ő, Hobo, ez a csodálatos tehetségű énekes és dalszerző mennyire ember, mennyire olyan, mint mi. És mennyire nem távolítja el leplezetlen zsenialitása tőlünk.

Még egyszer, utoljára megkérdezzük, hogy biztos akarja-e ezt. Hogy a Cluster One olvasói kérésére minden egyes Jim Morrison szellemétől, a Túlvilágról kapott dalszöveget az ő agyához épített integrációs felület automatikusan lefordítsa. De csak biccent, majd száraz hangon megjegyzi: "ez minden, amire valaha is vágytam. Végre egyre lehetek Jimmel. Csavargók előre!"

A műtét után
Hobo a műtét után - melyről sajnos semmit nem mondhatunk, de a felhasznált technológia nagyjából levegőben zuhanó kártyavár módjára döntötte halomba ismereteinket a Világegyetem működéséről - csendben ébredezik. És a rendszer működik, és működik, és működik.

BWG, a menedzser ránk vigyorog. "Tudtam, hogy megcsináljátok, srácok..." - mondja - "...apropó, a fizetésetek megint késni fog kicsit, sokat kell innom mostanában, tervezek egy új installációt, ötszázmillió köbméter beton, képzelhetitek..."

Majd egyre vigyorogva elrohan, szájában az elmaradhatatlan cigaretta, mi pedig magunkra maradunk a hatalmas neonfényű teremben az ébredező Hobóval. És kezdetét veszi az iszonyat.

A Morrison-generátor a szokott helyén érhető el, új, megújult logóval!

dalszöveg generálás Hobo Jim Morrison

131977