Nick Cave hadonászik

2008. 01. 20.

azazello413078

Igen, már mindannyian nagyon várjuk az új Nick Cave & The Bad Seeds lemezt, ráadásul a címadó dal klipjében egy jókora bajuszt is láthatunk.

bajuszA Dig, Lazarus, Dig! című, előreláthatólag márciusban megjelenő új lemezről kimásolt, stílszerűen 'Dig, Lazarus, Dig!' névre keresztelt, első kislemezdal csak alátámasztani tudja azt, amit már régóta mondogatok: a Bad Seeds zenéje a legjobb példa arra, hogy a keménység és a keménykedés között óriási különbség van, előbbihez például nem kell kétlábgép meg szegecses csuklószorító. Döge van, na.

Maga a videó itt látható, de ha közben eltávolítják--mert szokták--akkor itt biztosan. Ami rögtön feltűnik, az a Grinderman side projektből megörökölt bajusz, nincs rá jobb szó, teljesen redneck. Iain Forsyth és Jane Pollard nagyon jó munkát végeztek, minimalista, mégis hatásos a változó háttér előtt, igazi preacher man módjára szónokló Cave. Kedvcsinálónak tökéletes.

A lemezen előreláthatólag csak úgy hemzsegnek majd a bibliai utalások (tegye fel a kezét, aki meglepődött), és reméljük, az ehhez hasonló dalok is. A hivatalos honlapon megtalálható minden fontos információ, többek között a tracklist is, ami valahogy így fog kinézni:

DIG, LAZARUS, DIG!
TODAY'S LESSON
MOONLAND
NIGHT OF THE LOTUS EATERS
ALBERT GOES WEST
WE CALL UPON THE AUTHOR
HOLD ON TO YOURSELF
LIE DOWN HERE (& BE MY GIRL)
JESUS OF THE MOON
MIDNIGHT MAN
MORE NEWS FROM NOWHERE

Most már csak az a dolgotok, hogy vártok -- velünk együtt -- aztán majd Lam szépen kanyarít nektek egy jó hosszú szöveget a lemezről. Részemről már annak is örülnék, ha odatehetném a Distortion mellé, a megelőlegezett év végi ötösök közé.

Linkek:
Nick Cave hivatalos

Dig Lazarus Dig Nick Cave Nick Cave and the Bad Seeds Videó

131978