Sean Paul béke Nobel-díja?

2008. 04. 01.

Lamorak

seanpaul.JPGHozzászokhattunk már az emberi jogi aktivista zenészekhez: Sir Bob Geldof, Bono, Chris Martin, és a széndioxid-kibocsátás ellen kampányoló Thom Yorke után Sean Paul is részesülhet kitüntetésben.

seanpaul.JPG Sean Paulra leginkább a néger bácsi által megzavart pincében tartott bulis videóból emlékezhetünk kb. 5 évvel ezelőttről, de azóta is volt néhány dala és lemeze, amit személyesen nem értek, miért szoktak néha regginek elkönyvelni -- mindenesetre ez a kapcsolat is hozzájárulhat, hogy a jamaikai művész könnyen bekerülhet az emberi jogi küzdelmeikért elismert popzenészek közé.

A béke Nobel-díj bizottságból kiszivárgott információk szerint Sean Paul zenéje megérdemli a kitüntetést, amennyiben eddig el nem ismert csoportokra hívja fel minden eddiginél hatékonyabban a figyelmet, és sikere egyszersmind azt is bizonyítja, hogy minden embernek, éljen bárhol és bármilyen körülmények között, joga van a popzenében elért sikerre. "Sean Paul-nál jobban talán csak Shaggy mutatta meg, hogy a szellemi fogyatékosok által produkált művészet mennyire fontos lehet -- nyilatkozta egy meg nem nevezett, a bizottsághoz közel álló forrás. -- Nem arról van szó természetesen, hogy maga a művész is fogyatékkal élő lenne, ahogy Sir Bob Geldof se néger, és nem is él Afrikában. Kétségtelen azonban, hogy Sean Paul-nál többet tényleg csak Shaggy tett azért, hogy a popzenében lehessen úgy énekelni, mintha Down-kóros lenne az ember, és ezzel rengeteg értékes figyelmet fordított emberi problémák felé."

Gratulálunk a művésznek, és reméljük, a jövőben is hasonló sikereket ér majd el.

Nobel díj Sean Paul

131977