Sokk! Iron Maiden a Szigeten.

2008. 02. 02.

azazello413078

Mintha nem lett volna elég a szombat reggeli macskajaj...ha ez nem valami ízléstelen médiaspam, akkor nagyon úgy néz ki, hogy minden idők legkevésbé komolyan vehető rockzenekara tényleg büntet a Nulladik Napon.

Iron MaidenMikor hajnali tíz óra körül egy emberes fejfájás társaságában gyanútlanul leültem a gép elé, még nem sejtettem, mire vállalkoztam. A sziget.hu főoldalán öles betűkkel valami ilyesmi állt: "Vasszűz zúz a Sziget nulladik napján!" Azontúl, hogy az első két szó gyors egymásutánban való kimondása valószínűleg nem csak nekem esne nehezemre és nem csak másnaposan, igazából nem nagyon értettem, miről is van szó tulajdonképpen. Aztán pörölyként csapott fejbe a Valóság: hát ez a Dickinson gyerek meg a mesemetál bandája! Innentől szóljon helyettem a Sziget hivatalos sajtóközleménye: (kiemelések tőlem)

"A közelgő "LIVE AFTER DEATH" koncert DVD megjelenéséhez kapcsolódóan ez a turné, melyet "SOMEWHERE BACK IN TIME -- WORLD TOUR 08" néven hirdetett meg az együttes, leginkább a 80-as évek legendás hangzás- és képi világát éleszti újjá. Mind a repertoár, mind a színpad berendezése az 1984-85-ös ‘Powerslave’ turné egyiptomi motívumokkal tarkított produkciójára épül. Vitathatatlanul ez lesz a legfelemelőbb és leglátványosabb show, melyet a zenekar eddig előadott és természetesen mind az 1986-87 és "SOMEWHERE IN TIME’ turné meghatározó elemei, mind a cyborg Eddie is fontos szerepet kap benne."

Nyolcvanas évek!? Cyborg Eddie!? Kellett pár perc, hogy feldolgozzam. Milyen furcsa fintora a sorsnak: pont a minap írtam kétkedő, de azért optimista cikket a Die Arzte Szigetes fellépéséről, most pedig itt van ez, és az ember igazából nem tudja, mit kezdjen vele. Sírjunk vagy nevessünk? Netán örüljünk, hogy a világ egyik leghíresebb utazó nosztalgiazenekara -- mondhatni vurstlija -- idelátogat? A múltkor végre Freestylerz- és Morcheeba-mentes fesztivált kívántam mindnyájunknak, de azt nem mondtam, hogy legyen helyette retro-party. Igazából --  és ez halálkomoly -- ez már kezd olyan lenni, mint valami nagyon rossz tréfa, amiről a végén kiderül, hogy nem is viccnek szánták. 2008-ban elhozni a Maident? Büszkének lenni rá? Szégyen.

Egyébként augusztus 12-én, kedden lépnek fel.

Linkek:
Sziget Fesztivál
Iron Maiden hivatalos

Kapcsolódó cikkek:
‘Elkeeeeee!’, avagy az első hivatalos Sziget-fellépő

Iron Maiden Sziget 2009

131974