Újra összeáll a Joy Division

2008. 04. 01.

azazello413078

Nemrég még a New Order feloszlásáról szóló, zenekari tagok által is megerősített híreken csámcsoghattunk, most pedig Bernard Sumner derült égből villámcsapásként bejelentette: újraélesztik minden idők egyik legfontosabb kult-zenekarát, a Joy Division-t. Na és ki lesz az énekes?

20070911_joy_division.jpgIllik tudni, hogy az elektronikus (pop)zene egyik legúttörőbb úttörőzenekarának három tagja, Bernard Sumner, Peter Hook és Stephen Morris a New Order előtt a Joy Division tagjai voltak, ahol a legendás Ian Curtis énekes vitte a prímet, aki aztán 23 évesen, tragikus körülmények között elhunyt. (Tulajdonképpen felakasztotta magát a fürdőszobai szárítókötélre, minek kerteljünk.) A maradék zenekari tagok nem sokáig szomorkodtak, gyorsan megalakították a New Order-t, ami később jóval híresebb és talán ugyanolyan jelentős lett, mint az anyazenekar.

(Meg egyébként is kurva dühösek lehettek Curtis miatt, ugyanis pont az amerikai turné előestéjén döntött az öngyilok mellett.)

1993 és 1998 között volt már egy szünet a banda életében, akkor újra összeálltak, és az elkövetkező években olyan számokat tettek még le az asztalra, mint a 'Crystal' vagy a '60 Miles Per Hour'. Tavaly viszont Hook bejelentette, hogy ő és Sumner nem kívánnak többet együtt dolgozni, amit Sumner gyorsan meg is cáfolt, Hook viszont kijelentette, hogy Sumner akármit csináljon is a továbbiakban, lehetőleg tartózkodjon a New Order név használatától, mert ő aztán nem megy vissza, ha a fene fenét eszik is.

brandon_flowers.jpgEzért is meglepő, mi több, megdöbbentő Sumner tegnapi bejelentése, miszerint New Order tényleg nem lesz, viszont egy nyári turnéra összeáll(!!!) a Joy Division, nyár végén/ősszel pedig 'Late Night Fear' címmel új lemez megjelentetését is tervezik, állítólag már el is kezdtek dolgozni az anyagon Brandon Flowers énekessel....

...aki, mint tudjuk, a ClusterOne stábja által nem igazán kedvelt Killers nevű, B-licences zenekar énekese, és énekelt már Joy Division számot, méghozzá Anton Corbijn Control-jának apropóján, rettenetesen. Borzalmasan. Részünkről nem kommentálnánk a döntést, arra mondjuk kíváncsiak lennénk, hogy mennyi pénz kellett Hook visszakönyörgéséhez, mindenesetre ha Curtis most erőteljesen pörög a sírjában, az nem meglepő.

Linkek:
Joy Division magyar rajongói oldal
New Order hivatalos

Brandon Flowers Joy Division New Order

131977