Van-e élet a 'Crazy' után?

2008. 01. 31.

azazello413078

A Gnarls Barkley talán az egyetlen banda volt az utóbbi időben, amit még a hónapokig tartó MTV-féle Heavy Rotation sem tudott tönkretenni; annak ellenére, hogy a 'Crazy' szép lassan csodálatosból gyűlöletessé vált, a St. Elsewhere nagyon frankó kis album volt. Most itt az új kislemezdal, a The Odd Couple című folytatás pedig elvileg áprilisban jelenik meg. Dögös.

Nehéz elképzelni, milyen motiváció kell ahhoz, hogy egy nyilvánvalóan überelhetetlen világsláger összedobása után valaki újra nekiveselkedjen a dalszerzésnek. Úgy látszik, Danger Mouse és Cee-Lo valahogy mégis megoldották, mert lassan itt a második kiadvány, a 'Run' című első maxi pedig már kikerült a netre is. (Egyébként ez a link valószínűleg nem sokáig működik majd, de nincs olyan Isten, hogy máshol ne bukkanna fel újra a dal.)

Gnarls BarkleyA nagyon is költői kérdés persze az, hogy sikerül-e túlszárnyalni a 'Crazy' sikerét. A válasz egyértelmű NEM. Mondjuk ezt nem is hitte senki. A kicsit sem költői kérdés viszont arra vonatkozik, képes-e a két jómadár ugyanolyan erős, színes, szórakoztató lemezt letenni az asztalra, mint két évvel ezelőtti St Elsewhere. Ez pedig majd csak a tényleges megjelenéskor -- vagy kiszivárgáskor -- dől el, az új szám alapján viszont erősen valószínű, hogy igen. Van itt minden, amiért szeretni lehet őket: hetvenes évekbeli fekete dallamvilág, húzós beat, védjegyszerű hangmintázás, szóval abszolút partisláger lehet a 'Run'. Ha sikerül mellé az eddigiekhez hasonló, ötletes videót is kreálni, még az is elképzelhető, hogy az MTV-toplistákon sem kell majd szégyenkeznie.

Tehát most már csak az a dolgunk, hogy kivárjuk valahogy a megjelenést, aztán bömbölhet a zene a házibulikban -- vagy a tuningolt golfokban, kinek-kinek ízlése szerint. A Furcsa Pár még mindig a toppon.

Linkek:
Gnarls Barkley hivatalos
Gnarls Barkley MySpace

Gnarls Barkley Run The Odd Couple

131975