Érettségizőknek Alice Coopert

2009. 05. 04.

Lamorak

Alice Cooper most sem szebb, mint volt, sőt, és a zenéje sem korszerűbb semmivel, de az Özvegyek zenekar ettől még teljes erővel nyomja a sokk-rockot. Koncertfelvétel érettségizők figyelmébe, "I'm eighteen, gotta get outa here!"

"Aki még sosem utazott a szellemvasúton, nem tudja elképzelni, milyen ronda volt Alice Cooper régen. Ma sem szebb, és még mindig ugyanakkora rokker", konferálta fel valamikor a 90-es években a Danubius Rádióban Bochkor Gábor a 'Hey Stupid'-ot, és tizenévesen én azt gondoltam, ez nagyon kúl, és visszamenőleg meghallgattam az egész Trash lemezt. Alice Cooper csak néhány évvel fiatalabb apámnál, bár ezt nem tudtam, mindenesetre ez jó bevezetőnek bizonyult, mert utána már teljesen immunis voltam a 70-es évekbeli glam rockkal szemben, így megspóroltam magamnak a T.Rex, David Bowie és egyéb hasonlók hallgatását. Mindettől viszont Alice Cooper kúl, az egyik legkirályabb glam rocker, hiszen egyes dalait még a Boys Next Door is játszotta, amiből meg később a Birthday Party lett.

 

Az Özvegyek zenekar már csak annyiban is követi a Cooper-i sokkolás hagyományát, hogy van benne egy jogász, egy pszichológus, és egy ex-teológus is (remélem, utóbbi énekel, és remélem, erről sok-sok felvételt küld kéretlenül az ex-egyházának), és Alice Coopert is játszanak. Az ő 'I'm Eighteen'-feldolgozásukat osztjuk meg ma, ami újra demonstrál néhány esszenciális amatőrzenészi kelléket, úgy mint az élő felvételeknél betorzuló mikrofonok, a megbicsakló hangok, és a közönség, viszont az eredeti kúl tagadhatatlanul ott van benne. Látogassatok el a MySpace-ükre is, ott még videó is van; aki pedig nagyon akar röhögni, az nézze meg ezt az eredetit, amin Alice a stúdió színpadán bohóckodik, és hasonlóan demonstrálja a 70-es évek zenéjének néhány esszenciális művészi kellékét, úgy mint hosszú szólók (ez van az Özvegyeknél is), trapézgatyák és hülye hajak, hosszú és színpadias lezárások, stb. Úgyhogy küldjük ezt a számot az érettségizőknek, és mindenkinek, aki szereti, sőt azoknak is, akik nem szeretik (jobban meggondolva, azoknak különösen), Alice Cooper jó, és köszönjük az Özvegyeknek, hogy ezt most az eszembe juttatták.

Özvegyek -- 'I'm Eighteen' (Alice Cooper)

 

 

Alice Cooper otthon zenélés Özvegyek

131976