Farsang 2009 (how to be a hippy?)

2009. 02. 23.

Jacopo

Idén farsangra akár öltözhetünk hippinek is, de ne elégedjünk meg pár színes ruhadarab meg békejel magunkra dobálásával.

Ezerszer stílusosabb, ha valamelyik nagy kedvencünk bőrébe bújva ropjuk a jobbnál jobb farsangi zenékre kevésbé kreatív szupermenekkel vagy giganyuszikkal. Ráadásul a rengeteg általános iskolai hangulatot árasztó kölcsönzött jelmezes arc között minden bizonyannal mi leszünk a party egyetlen szexi résztvevői (hacsak nem bukkan fel valahonnan egy Mia Wallace-nak öltözött hosszúlábú titkárnő elhízott John Travoltával az oldalán). Amire mindenképp szükségünk lesz, az jónéhány hajcsavaró, legalább öt különböző színű ruhafesték és egy ócska trapéznadrág a szekrény mélyéről.

1. John Lennon
Ahhoz, hogy a lehető legélethűbb John Lennonok lehessünk, egy kis kirándulást kell tenni az Ecseri használtcikk piacon, ugyanis itt biztosan beszerezhetünk egy tökéletesen kerek szemüveget, és ha szerencsénk van, akkor egy pár szakadt Chuck Taylor tornacsukát is kapunk néhány fillérért. Ha ez megvan, akkor nem kell mást tennünk, mint magunkra ölteni egy fehér nadrágot, fehér hímzett inget és egy idióta bölcsész zakót, lehetőleg bársonyból. A tökéletes hatás kedvéért növesszünk jó hosszú szakállat és hajat (és ne lepődjünk meg, ha néhányan Jézusnak néznek minket, szegények még nem tették túl magukat a karácsonyon). Kiegészítőként szerepelhet akármilyen hülye formájú kalap és egy ronda japán nő.

2. Syd Barrett
Az autentikus Syd Barrett jelmez legfőbb kelléke a zsabós ing. Minél fodrosabb és minél rikítóbb mintázattal van megáldva, annál jobb. Ehhez jöhet egy masnira kötött csipkesál, esetleg egy mellény. A legfontosabb, hogy arcunk legyen beesett, szemünk pedig jó karikás. Ennek érdekében szépítő hetet kell tartanunk: maximum 4 órát aludjunk, a maradék 20 órában pedig ne sajnáljunk magunkhoz venni minél több és változatosabb tudatmódosító szert. Fontos, hogy semmiképpen ne fésülködjünk! Az eredmény garantált, hét végére tuti úgy fogunk kinézni, mint egy igazi szétküldött arcú rocksztár. Ha hajunk nem lenne elég kócos, akkor bevethetjük a jó öreg hajcsavarókat vagy felkérhetjük valamely nőrokonunkat egy laza tupírozásra. Kiegészítőnek mindenképp vigyünk magunkkal egy kerek tükrökkel díszített Fender Telecastert.

 

 

3. Janis Joplin
Első lépésként szedjük össze az lakásban található összes ékszert és aggassuk magunkra mindet! Hajunkat addig tupírozzuk és bondorítsuk, míg úgy nem nézünk ki, mintha fejünk mérete jelentősen meghaladná egy nagyra nőtt görögdinnyéét. Fogjuk egy fehér trapéznadrágot és egy bőujjú blúzt, majd véletlenszerűen dobáljuk őket mindenféle színű ruhafestékbe. Az így elkészült tarka-barka ruházatot egészítsük ki mintás selyemsálakkal, melyeket különböző testrészeinkre tekerhetünk (derék, nyak, fej, stb).  Végezetül pedig vigyünk a buliba legalább három üveg whiskey-t, és mindet igyuk meg teljesen egyedül (az est végére talán hangunk is közelít majd Joplinéhoz). Ha azonban felbukkan egy Morrisonnak öltözött kedves ismerősünk, akkor a háromból egy üveget jószívűen átengedhetünk neki.

Végezetül ne feledjük: a farsangi jelmez nagy felelősség. Járjunk el obszcén módon!

farsang hülye ruha Janis Joplin John Lennon Syd Barrett

131977