A Cluster One KRESZ-módosítási javaslata

2010. 08. 13.

Lamorak

WYWHKéptelenek vagyunk nem kapcsolódni valamelyest a hazánk belpolitikai életében történő dolgokhoz, és úgy gondoljuk, ha azt lehet javasolni, hogy a sport legyen benne az alkotmányban, akkor azt is lehet, hogy a zene legyen benne a KRESZ-ben. Kimondottan hasznos lenne.

Wish I WasTavasszal arra jöttünk rá Jacopóval az E Sávok recording sessionjein, pontosabban az azokhoz kapcsolódó berúgásokon, hogy a részegség kiváló fokmérője, hogy az ember el tudja-e játszani a 'Wish You Were Here'-t. A legtöbb ilyen sessionön én pl. el tudtam, egyetlenegyszer fordult elő, hogy nem, de arra én már nem is emlékszem, Jaco mesélte csak, hogy mindenáron a negyedik bundon akartam kezdeni. Innen pedig egyenes út vezetett ahhoz, hogy megfogalmazzuk a javaslatot: ha a 'Wish You Were Here' használható a részegség mérésére, ezt lehetne alkalmazni a rendőrség munkájában is. Pusztán egy apró KRESZ-módosítás kellene hozzá: be kellene venni a jogosítvány megszerzésének előfeltételei közé, hogy a jelöltnek el kell tudnia játszani a 'Wish You Were Here'-t. Igazából ez sokkal egyszerűbb követelmény, mint néhány egyéb előfeltétel, vagy mondjuk az izzókészlet volt régebben, és számtalan szociális helyzetben jöhet jól egyébként is, ha az ember tudja ezt.

Képzeljük el a közúti ellenőrzést: rendőr megállít, jogosítványt-forgalmit, valamint jó estét, és ha gyanús vagy, kezedbe nyom egy gitárt, és figyeli, hol kezded és el tudod-e játszani rendesen. A parlament persze még megvitathatja, az egészet tudni kell-e, szöveggel (és milyen kiejtési hibák lesznek az igazán árulkodók), esetleg ha többen utaznak az autóban, akkor legalább egyvalakinek tudnia kell-e a szólót is (minden rendőrautót két gitárral kell tehát felszerelni majd, és ne gondoljátok, hogy hangszerboltos érdekkörünk van); mekkora baj, ha az ember nem fogja bele a magas húrokon a dolgokat, stb. A parlament pont ilyen dolgokon szeret vitatkozni úgyis. Aztán kell egy közbeszerzési eljárás rendőröknek tanfolyamokra, amiken ők is elsajátítják a dalt, megtanulák felismerni a hibákat, stb. Komolyan, 4 év múlva indul a Cluster One is a választáson, koalícióra lépünk a Kétfarkú Kutyával az első magyar punk kormány érdekében. Addig is, aki már most el akarja kezdeni a készülődést, annak itt a 'Wish You Were Here' első oldala:

Wish You Were Here

KRESZ politika rendőr Wish You Were Here

131977