Az E Sávok és a Final Cute: 'One of the Few'

2010. 05. 05.

Lamorak

The Final CuteSzopatós egy hét ez azoknak, akik két hét alatt rászoktak az E Sávok Final Cutjára, mint valami tévésorozatra, és most várják a rendes eheti adagot. Megkapják, persze, de senki sem mondhatja, hogy nem számított erre.

The Final Cute Mint látjátok, időközben lett borítója is az E Sávok grandiózus projektjének, a Pink Floyd Final Cutját vidáman feldolgozó marháskodásnak. Sőt, új címe is lett: csodálatos grafikusunk és dizájnerünk, Nudli (akit imádunk) egészen poétikusan építette be az E-t és a vidámságot a borítóba. Mostantól tehát The Final Cute a projekt címe, és ezzel mintegy hivatalosan, újabb kreatív nyomvonalon is elemelkedett a földről, amit egy kicsit meg is akasztunk most rögtön, de legalább művészien. Roger Waters harmadik nyomasztó dalával, a 'One of the Few'-val egyébként gondban voltunk, nyilván: hiszen háttéreffektekből, valami drón-szerű, morajló hangból, óraketyegésből, egy akusztikus gitáron játszott dallamból, és persze Waters visszhangosított, bár helyenként inkább recitáló, mint éneklő hangjából áll (meg kell hallgatni az eredetit, hogy igazán lehessen értékelni). A szöveg is kellően kiábrándult, viszont az ismételt szerkezetekből álló poétikus formája kétségtelen, ez meg Waters igen 'kifejező' éneke teszik a 'One of the Few'-t pont rövidségében is érdekessé és fogóssá.

Az E Sávok verziójában elhagytuk a háttéreffekteket, egyszerűen fogtuk a gitár dallamát és zongorát csináltunk belőle egy egészen más énekkel. Megint nem háton pörögve röhögős, persze, de azért már csak disszonáns abszurditásában is viccesebb így a 'One of the Few'; hallgassátok meg, töltsétek le, mutassátok meg mindenkinek.


E Sávok: 'One of the Few' (mp3, letöltés)

 

Az E Sávok Final Cutja:
01 The Post War Dream (+'A rendszerváltó álom', feat Hobo (fiktív))
02 Your Possible Pasts
03 One of the Few
04 The Hero's Return
05 The Gunner's Dream
06 'Paranoid Eyes'
07 'Get Your Filthy Hands Off My Desert'

E Sávok Final Cut ingyen letöltés otthon zenélés Pink Floyd Roger Waters szex

131977