Cluster One most nem a Goldenblogon

2010. 07. 08.

Lamorak

Goldenblog

Kibaszottul fel vagyunk háborodva, ugyanakkor igazolásnak is látjuk azt, hogy idén a Cluster One nem szerepel a Goldenblog versenyében. A Goldenblogot anyázni teljesen felesleges, egyébként szerintünk nem is rossz dolog, de azért szomorú, hogy semmi obszcenitás a mezőnyben.

Goldenblog

Minden évben lelkiismeretesen benevezzük a Cluster One-t a Goldenblogba, főleg azért, hogy ezzel idegesítsünk mindenkit, hiszen megnyerni nyilván nem nyerjük meg, de még jelentősebb forgalom se jön onnan. Most is így tettünk, de idén már láthatóan annyira sok nevezés érkezett a Kult/Szórakozás kategóriában, hogy ebből egy ötvenes shortlistet csináltak a fiúk, és ebben bizony nincsen Cluster One, voltunk kénytelenek szomorúan tudomásul venni.

Természetesen levonjuk a tanulságokat, és utána az égvilágon semmit sem változtatunk. A Cluster One-nak úgysincs igazán konkurenciája, és ha még látogatók sem jönnek a Goldenblog oldaláról, akkor aztán nekünk tényleg felesleges ott lenni. Hangsúlyosan szeretnénk aláhúzni, hogy egyrészt tudjuk, mi az a képzavar; másrészt pedig, hogy most, hogy nem kerültünk be a shortlistbe, nem kell hirtelen utálni a Goldenblogot (aki még eddig nem utálta), mi sem utáljuk, és nem kell hirtelen komolyan se venni, mi se vettük komolyan soha (ezt az is bizonyítja, hogy az előző két évben neveztünk is). Ez egy tök jó dolog, legyen ilyen, és aki nem kerül a szórásba (nem az ott elképzelt keretekben-kritériumok közt alkot), az ne kezdjen összeesküvés-elméleteket szőni, hogy biztos a szájlonok bundázták ezt meg, hogy más szájlon blogok nyerjenek. Másik oldala viszont, hogy azt ugye soha senki nem is vette komolyan, hogy majd egy zsűri (akármilyen zsűri) megmondja, mi a "legjobb magyar blog" akármilyen kategóriában: ez nyilván olyan, mint mondjuk a boksz, van x promóciós társaság, mindegyiknek van világbajnoka, és akkor ahogy XY bokszoló is azt mondhatja, hogy ő a Dabjabjó világbajnoka, úgy a győztes bloggerek is azt mondják majd el, hogy ők a Goldenblog bajnokai vagy akármijei. Amit természetesen senki sem sajnál tőlük, ahogy a Dabjabjó világbajnoki övét sem a bokszolótól, ha már jó bokszoló és szarrá verte a többit.

Mindezt csak azért mondjuk el, hogy ismét bebizonyosodott, hogy nincs közünk a kultúrához (az utóbbi két évben kezdtünk is aggódni egy kicsit, mikor a Kultúra/Szórakozásban voltunk, de akkor ezek szerint eddig is csak a szórakozáshoz volt); és hogy akit érdekelnek Kult/Szórakozás blogok, azok menjenek és nézzék meg az ötvenes listát. Nem foglalunk állást arról, szerintünk ki hiányzik és ki nem kellene, nem is olvasunk annyi blogot, hogy ezt tudnánk, másrészt meg úgyis tudjuk, hogy mi írunk a legjobban, csak hát ez az obszcenitás nyilván tizennyolcas karika, megértjük mi ezt. Szóval tessék ezt az egészet szórakozásnak venni, és megnézni más zeneblogokat is, akiknek természetesen gratulálunk.

Goldenblog obszcén

undefined