Csakazértis Valentine: kurva boldog Valentin-napot nektek (ugyanitt szomorú zene)

2010. 02. 14.

Lamorak

blueLegyünk direkt antik: mivel mindenki utálja a Valentin-napot és a hozzá kapcsolódó konzumálást, mondjuk ki csakazértis, tulajdonképp tök szép dolog egy olyan nap, amikor az emberre még szociális nyomás is nehezedik, hogy ha szeret valakit, akkor mondja sokszor, adjon neki giccses szarokat, amin lehet röhögni, vigye el wellness-be, és dugjon vele egész nap. Ebben én semmi kivetnivalót nem találok.

blueNem vagyunk felháborodósblog (legfeljebb olvasóink háborodnak fel rajtunk gyakran), ezért nem prédikálunk hosszan és ideologikusan a Valentin-nap, e gonosz, az ember érzelmeit kihasználva aljasul fogyasztásra ösztönző stb. stb. ünnep ellen. A fogyasztás jó dolog, én szeretek fogyasztani. A szerelem jó dolog, hülye cuccokat venni olyanoknak, akikbe szerelmes vagy, szintén jó dolog, velük csinálni mindenfélét külön erre szánt és társadalmilag is legitimált napokon szintén jó dolog. Ugyanúgy, ahogy szerelmes dalokat írni jó dolog, amelyik zenekarnak nincs legalább egy ilyenje, az gyanús. Szóval még csak az ellen sem prédikálunk most hosszan és ideologikusan, hogy jó, jó, de mégis milyen borzasztó, hogy mindezeket a jó dolgokat ilyenkor média- és társadalmi nyomásra az ember kötelezőnek gondolja csinálni, és akkor máris nem is érzi olyan jónak őket. Ugyan már, ne hülyéskedjünk. Tessék röhögni és csakazértis kézzel ellátott plüss-szívet venni az Ikeában, legfeljebb rakni egy vibrátort a kezébe.

Mi sem lenne természetesebb, mint szép és érzelmes szerelmes számokból válogatni ilyenkor, ádzsászkó és a többi; vagy legalább egy csavarral a direkt csúnyákból vagy az olyanokból, amikben azért van valahol egy fordulat, hogy látsszon, mi kurvára tudatosak vagyunk és nem dőlünk be semminek. Ezt, akárcsak a hosszú és ideologikus prédikációkat, akár intézményesített formában is annyian megteszik helyettünk, és annyival viccesebben, hogy esélyünk sincs. Mi most direkt giccsesek és kiszámíthatóak leszünk, és azoknak kedveskedünk leginkább, akik mindezeket át- meg átérzik, viszont mégis szarul érzik magukat, akármilyen okból. Ezzel talán átbillentjük őket a holtponton, és mégis jó lesz. Akik meg nem érzik szarul magukat, azoknak teljes szívünkből boldog Valentin-napot kívánunk, és egyébként mi a faszt neteztek itt, rakjatok be valami romantikus zenét és húzzatok vissza az ágyba dugni.

Tom Waits Valentin nap

131977