Hallass magadról a Clusteren!

2010. 03. 09.

Szekunder

Feltörekvő magyar rockzenekarok! Nyílt levélben fordulunk hozzátok a művészet nevében. Ha nem féltek megmérettetni, avagy egy obszcén jobb csapottba belerohanni, küldjétek el nekünk anyagotokat, és mi majd elmondjuk, hogy miért szeretjük, vagy miért utáljuk.

A Raze To The Ground kapcsán merült fel szerkesztőségünk rendkívül pihent agyában, hogy teret nyissunk minden olyan zenekarnak, akinek fogyasztható minőségű anyaga van, nem rest azt eljuttatni hozzánk, és van annyira faszagyerek, hogy tudja - jó kritikát kap. Így most világpremierként csak nektek, csak most - szabad a vásár, küldjetek nekünk pénzt zenét, és mi megmondjuk.

Mert ugye beszéltünk erről már a Zipkomm, a Ráday kupola, és a RTTG kapcsán is, valamennyire törvényszerű is volt, hogy ide fog torkollni. Hogy tudniillik van neked egy bandád. Csináltok egy Myspace oldalt, feltöltitek a Last.fm-re a nótákat, összedobtok egy saját website-ot, de legalábbis egy blogot, jelen vagytok a zajlik-on, de mindnyájan tudjuk, hogy sem a Hammer, sem a Lángoló nem fog leközölni titeket egyelőre, mert nem vagytok hírérték, és ez valahol érthető is. Sok-sok rosszul hangosított klub-koncertet nyomtok, reménykedve, hogy nem csak a miattatok jött rokonok/ismerősök figyelnek oda, hanem azok is, akik a másik banda miatt jöttek. Na ebben mi nem fogunk segíteni.

De ha van hallgatható minőségű felvételetek, és nem féltek megmérettetni és könnyűnek (vagy rock'n'rollnak) találtatni, akkor mi szívesen írunk rólatok. Itt hívnám fel a figyelmet a site policyjára, és a kritikával, mint műfajjal kapcsolatos hitvallására. Hogy tudniillik objektív kritika nincs, a kritika mint műfaj természeténél fogva szubjektív. Csak az beszélhet objektív kritikáról, aki úgy gondolja, az ő véleménye az egyetemes igazság. Nem az. Mi ingyen művészetet szeretnénk (és obszcén világuralmat, meg pénzt, úgyhogy küldjetek pénzt is), meg persze megmondani, hogy szerintünk a zene. Ezért ha szerintünk röhejesen szar, amit csináltok, akkor sajnos azt fogjuk megírni. De mint látod, elismerjük azt is, ha szerintünk jó.

Játékszabályok:

  1. Amit küldesz, minimum 3 dalt tartalmazzon, és ne élő felvétel legyen, hogy halljuk is.
  2. Adj mellé rövid biográfiát, mert nem vagy annyira ismert, és mi nem tudjuk.
  3. Adj képet is, hogy meg is mutassunk, vagy ha fenn vagy Myspace-en, egyéb helyen, akkor mutasd azt. (ez érvényes a 2-es pontra is)
  4. Ne kérd, hogy nyaljuk a segged, ha jó vagy, úgyis fogjuk.
  5. Ha kész a cikked, mutasd meg a haveroknak, anyunak, ofőnek, hadd kattintson.
  6. A jelentkezést a clusterone@clusterone.hu címre küldjed, művészeti tanácsadónk, BWG majd elbírálja, és odaadja az arra szakosodott szerzőnek.

Addig is kibaszott jó zenélést.

BWG Cluster One felhívás hallass magadról kritika magyar nyílt levél nyúl raze to the ground rock

131979