Ki ne jöjjön a Szigetre?

2010. 03. 02.

azazello413078

Bevallottan webmásfeles filozófiánk ellenére igenis fontos nekünk a diskurzus és az interaktivitás, úgyhogy vitaindítónak szánt cikkünkben a konstruktív negativizmus eszközével élve megpróbálunk tanácsot adni Gerendai Károlynak az idei szigetes fellépőket illetően. Tessék kooperálni.

A Szigetről mint jelenségről írtunk már például itt, nagyjából még most is ugyanezt gondoljuk, úgyhogy aki a magyar közízlés kíméletlen kritikáját, valamint a vélt vagy valós kulturális elszigeteltség ok-okozati összefüggéseinek feltárását várja, annak lehet tolatni kifele a picsába, privátban esetleg ajánlhatok egy-két jópofa keresztyén honlapot, tiszta dili tényleg, apácák meg minden. Mi csupán szeretnénk, ha  végre a hozzánk hasonló konstruktív hajlamú elégedetlenkedők is elébe mehetnének a dolgoknak és a hivatalos kívánsággép mintájára leadhatnák a voksukat azokra az előadókra, akiket biztosan nem akarnak látni az idei fesztiválon. Értelme persze semmi, de egyrészt legalább közösséget építünk, másrészt ettől még nem leszünk hülyébbek a tizennégy éves, fogszabályzós kislánynál, aki a sziget.hu-n kétezerszer szavaz a merilinmenzonra és még el is hiszi, hogy akkor tényleg eljön.

Szerencsére a Sziget idei programjáról szokás szerint szinte semmit nem tudunk még (amit meg igen, azt nem akarjuk tudni), úgyhogy akad még időtök végiggondolni, többször is jól átrágni a választásotokat. A kívánsággép mintájára Ti is 10 előadóra szavazhattok akár komment, akár email formájában - utóbbi esetben a clusterone@clusterone.hu címre küldjétek a listát. Aki veszi a fáradtságot és a levelében szépen meg is indokolja, melyik fellépő miért ne jöjjön, az simán esélyes - már amennyiben embertelenül elitista, kultúrsznob stábunk érdemesnek találja  rá - hogy májusban kap majd egy faszányos Cluster One pólót, ami ugyan még nincs kész, de addigra átvesszük a világuralmat és sorozatgyártásban nyomjuk a merchandise cuccokat. Tessék tehát szavazni, kommentelni, levelet küldeni nekünk; ha már van rá lehetőségetek, akkor pofázzatok bele keményen abba, amit csinálunk.

A beküldési határidő legyen mondjuk április 30., az összesített végeredményt pedig kiposztoljuk és elküldjük Gerendai Károlynak.


2010 fesztivál kívánsággép lófasz Sziget

131976,131977