Megint Zipkomm, ezúttal export

2010. 04. 22.

Lamorak

ZipkommFebruárban volt a PANKKK első nagy zenei konferenciája, a Zipkomm a Gödörben; ezt most folytatják ápr. 25-én szintén a Gödörben. Menjetek el rá.

Ahhoz ne férjen semmi kétség, hogy mi örülünk annak, ha valaki szeretné a zenét támogatni, pláne azokat a zenészeket, akiket különben meg a kutya sem támogat. Nem mintha ez 'társadalmi kötelesség' vagy mi lenne, ugyan miért kéne pont a társadalomnak támogatnia, hogyha valaki rakenrollt akar csinálni; ezzel együtt a PANKKK program szimpatikus kezdeményezés, már amikor (nem győzöm hangsúlyozni) az én adómból nem a kibaszott Zagart meg a P.A.S.O.-t támogatják. Az első, februári Zipkomm-mal is valami ilyen volt a bajunk nekünk, ahogy meg is írtuk: a jó szándék látszott, csak semmi konkrétat nem tudtunk volna mutatni, amit ebből profitáltunk ott, azon kívül, hogy jól berúgtunk ismerősökkel, és ha rámenősebbek lettünk volna, simán ismerkedhettünk volna fontos emberekkel.

ZipkommMi azonban úgy gondoljuk, hogy vagy eleve épp elég fontosak vagyunk, vagy egyáltalán nem is akarunk ennél fontosabbak lenni, úgyhogy most is azért fogunk elmenni, mert érdekel, mit hoznak össze. Lesz pl. reggel 10-től (ez mondjuk egy kisebb merénylet vasárnapi programnak) egy blokk 'Könnyűzenei kultúra 2010-ben' címmel, ahol a PANKKK-ból is beszél egy arc, Berta András, ill. Tófalvy Tamás is megjelenik, aki két évvel ezelőtt a 'Zenei Hálózatok' konferencia egyik szervezője is volt (miután megjelentettük róla a beszámolót, írt is egy sértettségében is gyönyörű levelet, bár a beszámoló nyilván nem sértési céllal íródott). Aztán ott a 'Zenekari PR a gyakorlatban' szekció, ahol meg Linczényi Márk (a The Kolinból ismerjük) tűnik majd fel többek között, és így tovább. A teljes program (a résztvevők sokszor vicces CV-jével) megtekinthető a PANKKK oldalán. Arra azért figyeljetek oda, hogy regisztrálni azt kell, hiába van ingyen; bár februárban akár az ajtónál is lehetett, szóval azért nem kell túlparázni.

Újdonság februárhoz képest, hogy most lesznek külföldi előadók is, akik ilyen-olyan nagy nevek ebben-abban, ez örvendetes. Az viszont kifejezetten nevetséges, hogy ezek külön helyszínen lesznek, és (kapaszkodjatok meg) a regisztráción kívül az kell a részvételhez, hogy legyél (idézem) "külföldi partnerekkel folyamatosan együttműködő önálló zenei szervező", vagy "külföldi partnerekkel együttműködő zenei szervezőiroda, kiadó, egyéb iparági szervezet munkatársa", vagy "legalább 1 saját kiadott nagylemezzel rendelkező és legalább 10 külföldi koncerten fellépett zenész" (innen). Na akkor most röhögjünk kórusban, ezeken SENKI sem lesz, és sikerült gondoskodni róla, hogy a konferencia egyik célja direkt ne valósuljon meg: ezeknek az arcoknak a mondandóját egészen pontosan azoknak kellene meghallgatniuk, akik nem ilyenek, nem dolgoznak rutinszerűen külföldi partnerekkel, nem járnak rutinszerűen külföldre, stb.

Este aztán lesznek még mindenféle dídzsék azoknak, akiket érdekel és szeretnék meghallgatni, közben pedig berúgni és beszélgetni másokkal. Mi szerintem már hamarabb berúgunk, és velünk különben is lehet már hamarabb is beszélgetni; úgyhogy böngésszétek át a programot, nézzétek ki, mi érdekel, vagy min akartok röhögni és kínos kérdéseket feltenni, aztán regisztráljatok és gyertek. Ha minket kerestek, garantálom, hogy meg fogtok ismerni.

 

(A rendezvényről írott beszámolónkat itt olvashatjátok.)

Gödör konferencia PANKKK Zipkomm Zipkomm Export

131979