Most az egyszer: a Cluster One és a választás

2010. 04. 05.

Lamorak

kurva anyátokA Cluster One következetesen nem politizál és nem foglal állást, még a politizáló és állást foglaló zenészeket is kiröhögjük, mert megérdemlik. Most abban szeretnénk segíteni, hogy obszcén olvasóink is szavazhassanak érvényesen.

Többször határozottan kijelentettük már, és ehhez tartjuk magunkat, hogy ha egy zenész politizál, neadjisten épp a zenéjében-szövegeiben, annak sose lesz jó vége. Végeérhetetlenül lehetne példákat sorolni nem csak konkrét politikai kérdések nagyon rossz zenébe emeléséről, hanem úgy általában az 'ilyenoldali-olyanoldali' főbb fogalmak, kérdéskörök, "értékek", meg mialófasz megjelenéséről is. Ezekben az a közös, hogy kivétel és oldalakra való tekintet nélkül szar lesz tőlük a zene. Távol álljon tőlünk, persze, hogy megmondjuk a zenészeknek, miről kéne és nem kéne szóljon a zene: azt viszont megmondjuk, hogy a zenében politizálás nagyon, nagyon rossz módja a rajongótábor növelésének és meggyőződéseink büszke felvállalásának. Ahogy a rajongók, úgy a zenészek politikai nézetei sem érdekelnek senkit, kivéve azokat, akik annak mentén osztályozzák embertársaikat, hogy ugyanazokat a hülyeségeket gondolják-e, mint ők maguk.

kurva anyátokKözeledik az országgyűlési választás, tehát ki sem kerülhetjük, hogy mindennapi életünkbe bele ne mételyezzen a politika. Még a zenehallgatásba is. Nem tudjuk, olvasóink hány százaléka nem megy el vagy szavaz fasszal (ez is tökéletesen legitim); mi viszont azoknak szeretnénk segíteni, akik el szeretnének menni, érvényesen szeretnének szavazni akárkire is, az minket nem érdekel -- közben viszont azért szeretnék közölni az összes magyar politikussal, hogy a kurva anyátok. Ezt nem tehetik meg úgy, hogy felírják a szavazólapra, hiszen akkor érvénytelenítik vele a szavazatukat; a megoldás nyilván az, hogy egy külön lapra kell felírni mondjuk azt, hogy kurva anyátok, és ezt elhelyezni az urnában a szavazattal együtt. Na, hát ebben már tudunk segíteni. Éjt nappallá téve dizájnoltunk kinyomtatható, felvágható és azon nyomban felhasználható kurva anyátok cédulákat nektek: töltsétek le, nyomtassátok ki, osztogassátok el, és ha érvényes szavazatotok mellett azért szeretnétek ezt üzenni minden politikusnak, használjátok fel a hétvégén.

A Cluster One "kurva anyátok" céduláját letölthetitek ezeken a linkeken:

 

kurva anyátok politika választás

131979