Mi a fasz? Új Avril videó, márciusban végre új lemez

2011. 02. 11.

Lamorak

Avril <3Kedvenc sikongató kiscsajunk, Avril Lavigne végre elkészült a rég várt negyedik lemezzel, eddig nekem ez 2011 legjobb híre, meg hogy jön a Slayer áprilisban. Ahhoz képest, hogy az Alice-os szám után már tavaly tavaszra vártuk, csak novemberben jelentették be, most mindenesetre itt van róla az első videó.

Goodbye Lullaby coverLegutóbb tavaly tavasszal írtunk Avrilról, mikor Tim Burton Alice-filmjének végefőcím-dalához csinált egy videót. Már akkor is úgy volt, hogy a 2007-es, csodálatos The Best Damn Thing-et követő negyedik lemez tavasz végén jön ki; hát nem jött, de most novemberben Avril oldalán végre feltűnt a poszt, hogy na akkor 2011 tavasz (abból is látszik, hogy tényleg, hogy az oldalt november óta jelentősen átalakították és összerakták, mi is ezt csinálnánk, ha tényleg új lemezt adnánk ki). Szóval most már rövidesen vége azoknak az időknek, mikor az ember csak a három lemez, a két akusztikus koncert, a B-side-ok, meg a My World koncert-dvd koncertverziói közül választhat, ha Avrilt akar hallgatni: itt van, így fog kinézni a negyedik lemez, a Goodbye Lullaby borítója. Kicsit utánanézve örömmel látjuk, hogy Avril megint jó néhány számban Max Martinnal dolgozott, Martint mi nagyon imádjuk. Érdekes viszont, hogy meglepően sok dalnál egyedül Avril szerepel szerzőként; továbbá, hogy minden kétséget kizáróan durván intertextuális lemez lesz ez, hiszen olyan számcímek vannak (saját számok!), amiket már használt valaki más: 'Black Star', 'Wish You Were Here', 'Everybody Hurts'. Avril nyilván sok Radioheadet, Pink Floydot és R.E.M.-et hallgat. Összességében mit is mondhatnánk, hát csak abban reménykedünk, a lemezhez tartozó turné hátha jön Magyarországra is, és akkor talán anélkül is megnézhetjük Avrilt, hogy szarrá áznánk, mint 3 éve a PeCsában.

Az első single, a 'What the Hell', egyébként már letölthető iTunes-ról, és megvan hozzá a videó is, tessék:

Cikkünk címe persze kicsit csúsztat, hiszen igaz, hogy a dal címe 'What the Hell', megnézve a videót viszont kiderül, hogy itt mégsem így kell fordítani. De ez minket nem érdekel, ez sokkal jobb cím. Minden bizonnyal felesleges érveket összeszedni amellett, hogy ez jó, hogy a picsába ne lenne jó; ráadásul Avril novemberi posztja szerint ez a legkevésbé személyes szám a lemezről, és a videót elnézve valóban nyilvánvalóan durván hivatkozgat az eddigi imidzsre és témákra. Jusson eszünkbe a 'Complicated' drága aranyos videója, ahol szintén szerepelnek ruhafogasok. Türelmetlenül várjuk március 22-ét és a lemez megjelenését, és természetesen reménykedünk a turnéban is, és ha jön Avril, megígérjük: mindent megteszünk, hogy megkérdezhessük tőle, mit jelent neki a művészet.

Linkek:
Avril hivatalos
E Sávok: 'Sk8erboi' (tiszteletünk jele Avrilnak)

Avril Lavigne E Sávok Max Martin Videó

131978