Továbbra is hallgassatok magyar szobazenét! VA: Cheap Music (Hungarian Lo-Fi Vol. 2)

2011. 06. 27.

Lamorak

Vol2Először is: a Cluster One már akkor is támogatta a magyar szobazenét, amikor magyar szobazene még nem is volt, ezért aztán ki tudná hitelesebben megmondani, mint mi, hogy ez jó? Nyilván senki. Most pl. azt mondjuk meg, mivel értünk egyet teljesen.

vol2Szóval emlékeztetnénk mindenkit: a Cluster One már 2009. májusában ideologikus otthonzenélésre szólított fel, sőt, az otthonzenélt felvételeknek teret is adott, és mindig is elszántan védte és promotálta a házi felvételeket és az egy személyes, béna formációkat is. Nem azért tettük ezt, mert a magyar zenei színtéren úgyse lehet semmit se stb., vagy azért, mert a kibaszott kúúúúúúl külföldi lófáj stb., hanem mert magunk is csinálunk ilyen zenét tök régen, és az természetesen kurva jó, tehát nyilván szimpatizálunk másokkal is, akik ilyet csinálnak, hátha az is kurva jó (felelősséget nem vállalunk). Asszociált zenekaraink és projektjeink, ill. az azokon keresztül létesült kapcsolataink révén széles körben tájékozottak vagyunk a színtéren, sőt, a 2009-es otthonzenélős projekt kapcsán meg is jegyeztük, hogy ez Magyarországon úgy látszik, még nincs, de úgyis lesz majd, és mit ad isten, igazunk lett: a lo-fi szobazene tök szépen befutott a Piresian Beach-csel és a Zombie Girlfrienddel, most meg itt a szépen felkapott Nohopekids EP is, már régebben kijött a morningdeer és az Artofarto, hát van itt minden.

Februárban mi magunk álltunk elő egy eléggé eklektikus, viszont kétségtelenül reprezentatív válogatással a magyar lo-fi (akkor már menőnek számító) területéről, most pedig valaki más: a Cheap Music: Hungarian Lo-fi Vol. 2. itten lent is meghallgatható, de le is tölthető a linken, sőt, olvasható hozzá rövid kísérőszöveg is, amiből csak az angol nyelvi hibákkal nem értünk egyet, a többivel mind. Hogy a szcéna belső dinamikája és fejlődése, az élménystruktúrák eloszlása és differenciálódása hogyan is volt vagy lesz, azt majd elmondják mások (a válogatás kapcsán máris van külföldi megjelenés is); mi egyelőre tényleg csak örülünk annak, hogy ez a színtér megy, az emberek zenélnek és ismerik egymás zenéit (meg egymást is), és így tök megvan az esélye nem csak annak, hogy végre a mi saját szarjaink is befussanak, hanem hogy kialakuljon valami normális, most történő zenei hálózat, ahol vannak jó és érdekes koncertek, lehet várni új megjelenéseket, és kurvára nem kell szégyenkezni senki előtt vagy után. A Zombie Girlfriend már túl van az élőben bemutatkozáson is, és nyáron-ősszel további koncertek következnek majd; az E Sávok (ami nagy meglepetésünkre ezen a válogatáson is szerepel, bár nem is mi csináltuk) őszre, reméljük, előáll a 4 éve készülő első lemezzel, aztán már lehet majd koncertezni is, ha igény képződik--és szeretnénk, ha nagyjából így menne a színtér többi szereplőjével is, mert ezek a zenék sokszor eléggé jól működnének élőben is. Ezeket előrebocsátva akkor nálunk is itt a Hungarian Lo-Fi Vol.2, meghallgatható a Soundcloudról és letölthető a mediafire-ról.

VA: Cheap Music (Hungarian Lo-Fi Vol. 2) by parentsout

E Sávok lo fi otthon zenélés szobazene válogatás Zombie Girlfriend

131975,131976