Valentin-nap hétfőn?!

2011. 02. 14.

Lamorak

Lemmy be your ValentineTavaly már elmondtuk, mennyire szeretjük mi a Valentin-napot, az egy teljesen szép dolog, na de HÉTFŐN?? A hétfő bűn. Azért reméljük, aki csak teheti, szabit vesz ki és egész nap ki se jön az ágyból a valentinjával. Legszívesebben írnánk mindenkinek igazolást, így csak egy számot küldünk mindenkinek, aki szereti.

Lemmy be your ValentineSzerintem még Lemmynek sincs túl a keménységi fokán, hogy Valentin-napon keményen szeressen valakit, és ami Lemmynek is megy, azt nekünk igazán nem kell szégyellnünk: tavaly is buzdítottuk olvasóinkat, hogy ne dőljenek be a magát 'kultúrkritikainak' álcázó ostoba fanyalgásnak, hogy így fogyasztói társadalom, úgy trivializálja a szerelmet, ha nehezedik a nyomás, hogy társunknak jól láthatóan mutassuk ki érzelmeinket, merthogy erre van külön nap, akkor az már nem is jó. Hát a lófaszt nem jó, hogy ne lenne már jó, legelőször is örülj, hogy van valakid, akinek Valentin-napkor küldhetsz giccses hülyeségeket szívekkel, meg "valami szép számot" a kívánságműsorban. Ha ennek nem örülsz, elég hülye vagy.

Ezzel együtt persze arra is buzdítjuk olvasóinkat, hogy legyenek kreatívak, mondják el dalban, munkából küldözgessenek társuknak forró sms-eket meg emaileket, hívják fel meglepetésszerűen, menjenek haza hamarabb; vagy tegyenek úgy, mintha elfelejtették volna, és állítsanak be valami jó naggyal és szívecskéssel, menjenek haza hamarabb és várják valami jó naggyal és szívecskéssel, gyorsan hervadó virágok helyett találjanak ki valami kibaszott jót és ötleteset, de legalábbis vigyék el a másikat valahová jövő hétvégén. Vagy vegyenek neki zenét, koncertjegyet, szervezzék meg, hogy kedvenc zenekaruk szerenádozzon az ablak alatt. Nehogy már pont mi adjuk az ötleteket. Mi legfeljebb annyival járulunk hozzá a Valentin-naphoz idén, hogy mindenkinek boldogat kívánunk, és a kívánságműsorokkal ellentétben, ahol (hogy, hogy nem) mindig szar zenét adnak, mi egy garantáltan jó számot küldünk mindenkinek Valentin-napon. Nem csoda persze, hogy mindenféle szerelmes szám-besztevör listákból mindig kimarad ez a Lou Reed első szólólemezén szereplő, elég egyértelmű című 'I Love You' c. dal; most ráadásul nem is a lemezverziót, hanem egy korábbi, elég ritkán hallható Velvetes demót fogunk küldeni, tessék megnézni Lou-t és Nicót a hozzárendelt képen, hát nem cukik? szóval (ahogy Ozzy mondaná) we love you, we love you all, Lemmy be your Valentine.

Lou Reed szerelem Valentin nap Velvet Underground

131979